top of page

Praktijk informatie

Psychologenpraktijk Schwanen is een praktijk voor kortdurende psychologische behandeling en coaching gericht op volwassenen tussen de 18 en 35 jaar, gelegen vlakbij het Koningin Emmaplein in Maastricht. Hieronder vind je onder andere informatie over het behandelaanbod en de wachttijden.

Praktijkinformatie.jpg

Behandelaanbod

De praktijk biedt kortdurende zorg die valt binnen de generalistische basis GGZ. Ik maak gebruik van verschillende evidence based methodes, zoals cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapie (ACT), EMDR of op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie (MBCT). Dit eventueel in combinatie met eHealth. Ook kun je bij mij terecht voor coaching. 

Wachttijden

De wachttijd tot het intakegesprek bedraagt op dit moment 3 weken. Tussen het intakegesprek en de behandeling is geen wachttijd.

 

De afspraak annuleren of verzetten

Ben je verhinderd voor een afspraak, laat mij dit uiterlijk 24 uur op voorhand weten. Dit mag zowel telefonisch als via de mail. Wanneer de afspraak te laat wordt afgezegd of indien je niet komt, wordt €50,- in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de verzekeraar.

 

Aanwezigheid

Ik ben op de volgende dagen werkzaam in de praktijk: dinsdag en donderdag tussen 09u00 en 16u00.

Spoed
Indien het tijdens de behandeling ineens onverwachts slechter met je gaat en je iemand dringend wilt spreken, kun je mij bereiken op de dagen dat ik werkzaam ben. Mocht ik telefonisch niet bereikbaar zijn en de situatie is acuut, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts. De huisarts is ook de eerste contactpersoon op de dagen dat ik niet werk (binnen kantooruren). Buiten kantooruren kun je terecht bij de huisartsenpost. Het telefoonnummer van de huisartsenpost van Maastricht en Heuvelland is 043 387 77 77.

Rolstoeltoegankelijkheid
De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van het pand. Indien het niet mogelijk is de eerste verdieping te bereiken, dan is toegang mogelijk tot een algemene gespreksruimte op de begane grond.

Voor verwijzers
Voor meer specifieke informatie over de meest voorkomende klachten waarbij ik kan helpen en de verwijsprocedure klik hier.

Behandelaanbod
bottom of page