top of page

Praktijk informatie

Psychologenpraktijk Schwanen is een praktijk voor kortdurende psychologische behandeling en coaching gericht op volwassenen tussen de 18 en 35 jaar, gelegen vlakbij het Koningin Emmaplein in Maastricht. Hieronder vind je onder andere informatie over het behandelaanbod en de wachttijden.

Praktijkinformatie.jpg

Behandelaanbod

De praktijk biedt kortdurende zorg die valt binnen de generalistische basis GGZ. Ik maak gebruik van verschillende evidence based methodes, zoals cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapie (ACT), EMDR of op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie (MBCT). Dit eventueel in combinatie met eHealth. Behandeling kan zowel face-to-face als middels videobellen.

Wachttijden/aanmeldpauze

Op dit moment is er een aanmeldpauze en is het helaas niet mogelijk om je aan te melden voor behandeling.

Laatste update op: 16 januari 2024.

 

De afspraak annuleren of verzetten

Ben je verhinderd voor een afspraak, laat mij dit uiterlijk 24 uur op voorhand weten. Dit mag zowel telefonisch als via de mail. Wanneer de afspraak te laat wordt afgezegd of indien je niet komt, wordt €50,- in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de verzekeraar.

 

Aanwezigheid

Op de volgende dagen ben ik werkzaam in de praktijk: dinsdag en vrijdag tussen 09u00 en 16u30. 

Lidmaatschap beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten (LVVP) en de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt).

Contact binnen kantooruren
Met de praktijk kan contact worden opgenomen door het inspreken van een voicemailbericht. Indien je bij mij in behandeling bent is het ook mogelijk om een bericht te sturen via de beveiligde berichteninbox van het eHealth programma waarmee ik werk (Embloom). Ik raad je aan om geen persoonlijke informatie rondom de behandeling naar mij te e-mailen.   

Contact buiten kantooruren

Buiten kantooruren ben ik na 16u30 telefonisch niet meer bereikbaar. Indien je iemand dringend wilt spreken, neem dan zo snel mogelijk contact op met de huisartsenpost. Het telefoonnummer van de huisartsenpost van Maastricht en Heuvelland is

043 - 387 77 77.

Rolstoeltoegankelijkheid
De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van het pand. Indien het niet mogelijk is de eerste verdieping te bereiken, dan is toegang mogelijk tot een algemene gespreksruimte op de begane grond.

 

Waarneming

Bij afwezigheid door vakantie is waarneming geregeld. Hiervoor wordt samengewerkt met een andere psychologenpraktijk.


Voor verwijzers
Voor meer specifieke informatie over de meest voorkomende klachten waarbij ik kan helpen en de verwijsprocedure klik hier.

LVVP-visitatielogo-klein-1_edited.png
Behandelaanbod
bottom of page