top of page

Over Guna Schwanen

Al op jonge leeftijd worden we gestimuleerd om na te denken over onze toekomst. Bij mij begon dit in de derde klas van de middelbare school met het kiezen van het profiel. In die tijd had ik nog geen idee wat ik wilde. Velen met mij natuurlijk. Ik had een heleboel interesses, maar voor mijn gevoel blonk ik in geen enkel vak echt uit en hoorde ik dat wel te doen.

Schwanen  (LR)-48.jpg

In de jaren na de middelbare school rondde ik verschillende opleidingen af, waaronder uiterlijke verzorging en muziektherapie. Een niet heel gebruikelijke opleidingsroute, maar het bracht mij meer vertrouwen in mezelf en zicht op mijn toekomst. Toen ik uiteindelijk afstudeerde en aan de slag kon als psycholoog was ik enorm trots op wat ik had bereikt. De periode hierna leek me alles voor de wind te gaan, maar de eerste jaren gingen niet zonder slag of stoot. Twijfels, perfectionisme, onzekerheid, spanningen, (faal)angst, somberheid, uitstelgedrag; ik kwam het allemaal in meer of mindere mate tegen.

Inmiddels heb ik door mijn ervaringen als mens en psycholoog hier mijn weg in gevonden en is mij steeds meer duidelijk wat voor mij belangrijk is en waar ik voor wil staan. Vanuit mijn praktijk hoop ik met deze ervaringen van betekenis te kunnen zijn voor mensen in dezelfde levensfase die worstelen en die terug de regie willen over hun leven. Graag help ik jou om weer in beweging te komen of juist wat meer stil te staan, en om de eerste stappen te zetten in de richting van een voor jou waardevol leven.

Schwanen  (LR)-37.jpg
Over mij
bottom of page